!-- Facebook Pixel Code -->

Het voorjaar komt eraan en natuurlijk denken we aan mooi weer, jurkjes, korte broeken, vakantie, bikini….. en denken we ook misschien weleens aan afvallen en strakke lijf……

Val je af van het beoefenen van Pilates? Ja, nee en ja!

Ja! Als je 3 tot 5 keer je training van een uur doet en je levensstijl aanpast dan ga je zeker afvallen. Je wordt in korte tijd leniger en sterker waardoor je niveau omhoog gaat en je een uur lang, zonder pauze, van de ene oefening over gaat naar de andere en je daarmee direct ook met cardio bezig bent. Dus ja, daar ga je zeker van afvallen.

Nee, je valt er niet van af als je 1x per week je training doet en je het doet om toch een beetje te bewegen en wat aan je buikspieren te werken wat me direct bij de volgende Ja brengt.

Kijk en dat is nou het mooie van een body en mindtraining wat Pilates is.

Als jij besluit om Pilates eens uit te proberen dan merk je al snel of het iets voor je is. Pilates is niet zomaar op een matje liggen en wat heen en weer wapperen met je lichaam in allerlei houdingen. Nee, het is opletten geblazen en juist dit opletten heeft zijn gunstige uitwerking op je hoofd en alles wat daarin om gaat.

Mocht dat nou allemaal aanslaan bij je dan kan het niet uitblijven dat je bewuster gaat leven en dat zorgt er dan weer voor dat de effecten op je lichaam zichtbaar zullen worden. Tevens zijn Pilatesoefeningen zogenaamde “beeldhouw” oefeningen voor je lichaam. Je gaat er gestroomlijnder van uit zien. Dus  ja, ook bij 1x per week trainen kun je dit al aan je lichaam gaan zien.

Nog leuker en stimulerende werking heeft is, dat je het eerst zult voelen. Ik hoor klanten vaak zeggen dat ze al gauw voelen dat ze minder rugklachten hebben. Pilatesoefeningen zijn ook één en al buikspieroefeningen en daar is je rug enorm blij mee. Niet alleen je rug is blij met die buikspieroefeningen maar ook je hele verbranding. Die wordt gestimuleerd waardoor je meer gaat verbranden. Je gaat je opgeslagen energiebronnen aanspreken!

Het mooie van eerst voelen en dan zien is dat je anders over jezelf gaat nadenken. Je gaat jezelf anders zien. Onlangs had ik een mooie training waarbij naar voren kwam dat als je iets wilt loslaten je het eerst moet accepteren. Daarmee kom ik weer terug bij de body en mindtraining. We zijn 1 geheel als mens, hoofd en lichaam horen bij elkaar. Dus wil je afvallen vraag je dan af waarom je de extra’s hebt gecreëerd. Werk aan het antwoord wat je hebt gevonden want dit zal er voor zorgen dat je weg blijft van het jojo-gebeuren.

En dan het laatste cadeautje wat Pilates je geeft. Doordat je zo bewust met jezelf bent bezig geweest in dat uurtje vraagt je geest na afloop niet direct om voeding en merk je dat je geen zin hebt in bepaalde voedingsmiddelen. Want afvallen is 70% je voeding onder de loep nemen en 30% beweging toevoegen.

Schenk jezelf tijd en ruimte, jij verdient dat ook!