!-- Facebook Pixel Code -->

Je brein of hersenen is een complex orgaan verdeeld in twee verschillende hersenhelften: een linker en een rechter. Het heeft een bewustzijn en een onderbewustzijn. We weten veel over het brein, over de functie van onze hersenen en waar bepaalde lichaamsprocessen in het brein plaatsvinden. Toch weten we misschien nog wel veel meer niet. Wat we wel weten is dat, net als ons lichaam, we ons brein gezond moeten houden. Als we ouder worden gaat niet alleen onze fysieke conditie achteruit, maar verminderen ook onze cognitieve functies. Toch kun je zelf genoeg doen om je brein te trainen en het verouderingsproces van je hersenen te vertragen. Het nut van bewegen is groot. Bewegen stimuleert je brein omdat het betrokken is bij de aansturing van onze spieren. De hersenen sturen signalen naar de spieren, die vervolgens kunnen bewegen. Dankzij de hersenen hebben we de coördinatie om lastige bewegingen uit te kunnen voeren. Trainen houdt onze hersenen jong en gezond.

Bewegen zorgt voor de afgifte van neurotransmitters in de hersenen. Deze stoffen zoals serotonine en dopamine geven ons een prettig gevoel. De kans op psychische stoornissen neemt af bij regelmatig bewegen en verbetert de cognitieve functie, ook voor mensen met dementie.

PILATES is een body & mind training.

Door het regelmatig beoefenen van Pilates ontwikkel je lijfgevoel, oefen je in natuurlijk ademhalen, train je kracht en uithouding en je daagt je brein uit met complexe beweegopdrachten. Alles gebeurt met actieve aandacht.

Het is aangetoond en bewezen dat bewegen met aandacht veel effectiever is en een duurzamer resultaat oplevert. Het brein ‘leert’ met elke training en past zich telkens weer opnieuw aan. En dat werkt door, ook na de training! De oefeningen met aandacht houden je brein jong.

Kortom, door het beoefenen van Pilates word je mooi uitgelijnd en worden je gedachten kalm en geordend en is het gevoel van blijdschap permanent aanwezig. Pilatestotaal organiseert naar aanleiding daarvan een workshop waarbij je kennis gaat maken met de verschillende stijlen Pilates.


 

Klik hier om je aan te melden voor een proefles