!-- Facebook Pixel Code -->

 

Neeltje Gast

Dank voor de korte maar krachtige opleiding Pilates Basis Mat. Veel theorie, om goed te weten wát Pilates precies is en hoe ons lichaam (het bewegingsapparaat met name) werkt. En daarna praktisch aan de slag met een serie basisoefeningen. Je bent een zeer hartelijk en benaderbaar persoon en docent. Je hebt zelf veel kennis en wilt die graag allemaal met ons delen. Je hebt ons uitgedaagd. Studeren zouden we! En met een basiskennis gelijk 45 minuten voor de groep, een eigen les geven! Maar daarna opbouwende feedback. Dank voor je volledige aandacht voor ons gedurende de opleidingsuren.

 

Edith Jacobs

Ik heb Vanja twee jaar geleden leren kennen toen ik na drie hernia’s en een kanaalstenoseoperatie hoog nodig weer regelmatig moest gaan sporten. Hardlopen zat er niet meer in en versterking voor mijn rug was meer noodzakelijk. Ik pakte pilates na 10 jaar weer op. Al vanaf de eerste les was ik enthousiast en heb ik haar enorm positieve energie ervaren. Ik voelde ik dat dit anders was en werd als vanzelf naar de lessen getrokken. Vanja heeft mij gestimuleerd om steeds te komen. In het begin was ik vooral tegen mezelf aan ‘t vechten, maar sneller dan ik verwachtte kwam er vooruitgang. Vanja helpt je de oefeningen precies goed te doen zodat je het volle effect kunt krijgen. Bij elke oefening heeft ze verschillende varianten en opties zodat je, afgestemd op datgene wat jij kan en wil op dat moment, kunt trainen. Ze houdt iedereen in de gaten en corrigeert waar nodig. Daarbij legt Vanja uit waar de oefening voor is en hoe hij een effect geeft op je lichaam. Vanja kan precies op de juiste manier je stimuleren, je het gevoel geven dat je het kan en je de rust geven dat alles, elke stap die je zet, helpt en goed is. Mentaal helpt dit enorm om stappen te zetten! Nooit een wijzende vinger als je niet kan of iets te klagen hebt, gewoon het vermogen hebben om een situatie te zien en te nemen zoals hij is en je steeds een stapje te laten zetten. Vanjahelpt net zoveel fysiek als mentaal, ze is een voorbeeld. Ze oordeelt nooit, ze ondersteunt. Inmiddels ben ik meer dingen gaan doen, heb ook andere pilatesdocenten ervaren en het is gewoon overduidelijk. Als vanzelf vind ik steeds mijn juiste balans bij Vanja. Een topdocent en een topwijf 🙂

De opleiding

In oktober heb ik de Opleiding Pilates & Hot Pilates instructeur gevolg bij Vanja. De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Vanja besteedt veel aandacht aan de theorie. Dit bestaat uit o.a. de anatomie van je lichaam, je bewegingen en wat er precies in je lijf en spieren gebeurt bij de verschillende soorten bewegingen. Dit helpt voor je basis in pilates, maar helpt je ook beter om te gaan met mensen met een blessure of een zwangerschap. Tegelijkertijd helpt het in de opbouw van je lessen en daarin te zorgen dat je alles raakt. Bij de uitleg van de theorie loopt de praktijk er als een rode draad doorheen. Met veel geduld en enorm positieve energie illustreert Vanja voortdurend en uitgebreid de theorie met voorbeelden, oefeningen uit de praktijk en specifieke situaties van de leerlingen. Dit helpt je om steeds,heel gericht aanelke deelnemer individueel, een specifieke oefening of optie te kunnen bieden. De zorgvuldigheid waarmee Vanja alle onderdelen van de cursus doorloopt (de volgorde, de noodzakelijke flow, de symmetrie) zijn ook kenmerkend voor haar lessen. Daarbij besteedt ze steeds aandacht aan de mentale kracht die je helpen de fysieke conditie te verbeteren en het mentale effect dat de oefeningen op je als persoon hebben. Precisie, concentratie en zorgvuldigheid vormen steeds de basis in het praktijkdeel.   Vanja leert je oplettend te zijn, zacht te corrigeren en op zijn minst een setje extra ogen mee te nemen :-). De opbouw van een les laat ze zien en voelen aan de hand van concrete oefeningen uit een les. Geen theorie zonder praktijk en geen praktijk zonder theorie. Kortom, de opleiding heeft een zelfde balans als Vanja zelf en haar pilateslessen.

 

Faozi Masaoudi, Manager F4F Wateringen

Vanja is een vakvrouw pure sang!

Met haar open uitstraling en kwalitatieve sterke lessen weet ze werkelijk iedereen te stimuleren naar een ander niveau.

De absolute aantallen in haar les zeggen voldoende.

 

Wil Zuijderwijk, 

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is; Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het is heel belangrijk om te Trainen bij een goede en gemotiveerde instructeur Vanja is zo’n instructeur die haar oefeningen goed voor doet en een duidelijke uitleg bij geeft. Ook kan ze jouw uitdagen en motiveren om met je oefeningen net iets verder te gaan. Het geeft je een sterke rompstabiliteit oftewel Core- stability waardoor ik een sterk spierstelsel heeft getraind (lijkt wel staal kabels)Ik train Pilates nu 3 jaar bij Vanja , dat heeft er voor gezorgd dat ik bijna niet meer met rug en nek klachten bij de chiropractor komt. Ook geeft het je een goed figuur wat mooi is mee genomen. Ook haar vriendelijke en blije uitstraling spreekt mij erg aan. Kortom ga bij Vanja Trainen en ervaar dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Dus doen!

 

Cynthia de Nobel, 

Met veel plezier volg ik Pilates bij Vanja. De lessen zijn gevarieerd, niet elke week hetzelfde. Vanja is zeer gemotiveerd en heeft plezier in het lesgeven. Ze houdt je goed in de gaten en verbeterd waar nodig. Ik voel me altijd prettig na de les,  dus ga zo door!

 

Esther Slager, 47 jaar

Hoe ben ik bij Vanja terecht gekomen? Het was en moeilijke periode in mijn leven waarin ik keuzes moest maken over hoe verder te gaan.

Doorgaan met mijn relatie of stoppen? Hoe staan we ervoor? Wat is er eigenlijk misgegaan tussen ons.

Introspectief reflecterend kwam ik erop uit dat ik wat inhaalslagen te maken had voor mijzelf. Jarenlang was ik de regelaar geweest in huis en alleen gefocust op wat “daar aan de overkant” moest gebeuren. Dat had van mij geen lieve vrouw gemaakt maar een politieagentje. Ik heb in die jaren niets aan mijzelf gedaan en dat wilde ik veranderen. De eerste stap die ik heb gemaakt was om mijn lichaam en geest weer in een gezonde conditie terug te brengen. En hoe pak je dat aan?

Op dat moment kwam ik Vanja tegen. Bij haar ben ik in eerste instantie alleen aan mijn lichaam gaan werken. 25 kilo overgewicht smolt van mijn lijf door een uitgebalanceerd dieet en lipocavitatie. Lymphklierdrainage zorgde voor het goed afvoeren van de afvalstoffen. Onderwijl raakte we in gesprek over van alles. Zo kwam ik erachter dat ze ook een goede sportinstructrice is. Bevlogen, vriendelijk, meedenkend en motiverend.

Haar Pilatus en yogaklassen zijn goed te volgen en geven balans en evenwicht. Vanja geeft les met enthousiasme en goed inzicht op wat elk van haar cursisten nodig heeft. Bij mij is dat niet te fanatiek worden omdat ik fybromyalgie (wekendelen reuma) heb. Ze weet mij tot een punt te krijgen dat ik mijn spieren goed gebruik maar ook weer niet te veel. Als ik een moment heb dat het even niet lukt zorgt ze dat ik afrem en niet te ver ga, maar als ik een moment van zwakte heb probeert ze mij ook aan te zetten om door te gaan. Kortom Vanja geeft je motivatie en de juiste duw in de rug om goed voor jezelf te zorgen.

Sinds Vanja zich heeft ontfermd over mij heb ik een goede conditie, een prettig figuur en voel ik mij weer goed over mijzelf en wat ik doe. Daarom kan ik haar van harte aanbevelen aan iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft om weer in goede conditie te komen.

 

Luciana Socorro

“I have tried different gym classes before, but none of them lasted for more than a few weeks. They were either boring or too stressful. One day I got the PilatesTotaal flyer at home and I decided to give it a try. That is when I met Vanya. One can feel right away her enthusiasm and positive energy. I had a great trial class. For the first time I got not only instructions on what to do, but real explanation on how’s and why’s. I immediately decided to continue. Vanya’s classes are dynamic and varied. In each class different muscle groups are trained with different exercises. Vanya always pays close attention to everyone’s posture and movements during the training. She also suggests alternatives according to specific needs. It has been only a few months now and I already feel more strength, balance and postural awareness. Classes are in Dutch, but language is not an obstacle. I would definitely recommend Pilates Totaal to anyone, regardless age or physical condition!”