Selecteer een pagina

 

Luciana Socorro

“I have tried different gym classes before, but none of them lasted for more than a few weeks. They were either boring or too stressful. One day I got the PilatesTotaal flyer at home and I decided to give it a try. That is when I met Vanya. One can feel right away her enthusiasm and positive energy. I had a great trial class. For the first time I got not only instructions on what to do, but real explanation on how’s and why’s. I immediately decided to continue. Vanya’s classes are dynamic and varied. In each class different muscle groups are trained with different exercises. Vanya always pays close attention to everyone’s posture and movements during the training. She also suggests alternatives according to specific needs. It has been only a few months now and I already feel more strength, balance and postural awareness. Classes are in Dutch, but language is not an obstacle. I would definitely recommend Pilates Totaal to anyone, regardless age or physical condition!” 

 

Faozi Masaoudi, Manager F4F Wateringen

Vanja is een vakvrouw pure sang!

Met haar open uitstraling en kwalitatieve sterke lessen weet ze werkelijk iedereen te stimuleren naar een ander niveau.

De absolute aantallen in haar les zeggen voldoende.

 

Wil Zuijderwijk, 

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is; Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het is heel belangrijk om te Trainen bij een goede en gemotiveerde instructeur Vanja is zo’n instructeur die haar oefeningen goed voor doet en een duidelijke uitleg bij geeft. Ook kan ze jouw uitdagen en motiveren om met je oefeningen net iets verder te gaan. Het geeft je een sterke rompstabiliteit oftewel Core- stability waardoor ik een sterk spierstelsel heeft getraind (lijkt wel staal kabels)Ik train Pilates nu 3 jaar bij Vanja , dat heeft er voor gezorgd dat ik bijna niet meer met rug en nek klachten bij de chiropractor komt. Ook geeft het je een goed figuur wat mooi is mee genomen. Ook haar vriendelijke en blije uitstraling spreekt mij erg aan. Kortom ga bij Vanja Trainen en ervaar dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Dus doen!

 

Cynthia de Nobel, 

Met veel plezier volg ik Pilates bij Vanja. De lessen zijn gevarieerd, niet elke week hetzelfde. Vanja is zeer gemotiveerd en heeft plezier in het lesgeven. Ze houdt je goed in de gaten en verbeterd waar nodig. Ik voel me altijd prettig na de les,  dus ga zo door!

 

Esther Slager, 47 jaar

Hoe ben ik bij Vanja terecht gekomen? Het was en moeilijke periode in mijn leven waarin ik keuzes moest maken over hoe verder te gaan.

Doorgaan met mijn relatie of stoppen? Hoe staan we ervoor? Wat is er eigenlijk misgegaan tussen ons.

Introspectief reflecterend kwam ik erop uit dat ik wat inhaalslagen te maken had voor mijzelf. Jarenlang was ik de regelaar geweest in huis en alleen gefocust op wat “daar aan de overkant” moest gebeuren. Dat had van mij geen lieve vrouw gemaakt maar een politieagentje. Ik heb in die jaren niets aan mijzelf gedaan en dat wilde ik veranderen. De eerste stap die ik heb gemaakt was om mijn lichaam en geest weer in een gezonde conditie terug te brengen. En hoe pak je dat aan?

Op dat moment kwam ik Vanja tegen. Bij haar ben ik in eerste instantie alleen aan mijn lichaam gaan werken. 25 kilo overgewicht smolt van mijn lijf door een uitgebalanceerd dieet en lipocavitatie. Lymphklierdrainage zorgde voor het goed afvoeren van de afvalstoffen. Onderwijl raakte we in gesprek over van alles. Zo kwam ik erachter dat ze ook een goede sportinstructrice is. Bevlogen, vriendelijk, meedenkend en motiverend.

Haar Pilatus en yogaklassen zijn goed te volgen en geven balans en evenwicht. Vanja geeft les met enthousiasme en goed inzicht op wat elk van haar cursisten nodig heeft. Bij mij is dat niet te fanatiek worden omdat ik fybromyalgie (wekendelen reuma) heb. Ze weet mij tot een punt te krijgen dat ik mijn spieren goed gebruik maar ook weer niet te veel. Als ik een moment heb dat het even niet lukt zorgt ze dat ik afrem en niet te ver ga, maar als ik een moment van zwakte heb probeert ze mij ook aan te zetten om door te gaan. Kortom Vanja geeft je motivatie en de juiste duw in de rug om goed voor jezelf te zorgen.

Sinds Vanja zich heeft ontfermd over mij heb ik een goede conditie, een prettig figuur en voel ik mij weer goed over mijzelf en wat ik doe. Daarom kan ik haar van harte aanbevelen aan iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft om weer in goede conditie te komen.