Selecteer een pagina

Pilatestotaal

Ik ben Vanja Hristova, mijn hele leven al geeft sporten mij ontspanning en les geven aan groepen mij voldoening. Wellicht dat ik daarom zowel docent als sportinstructeur ben. Op mijn zestiende gaf ik voor het eerst lessen voor een groep. Aerobics was toen de hit en als tiener word je er door gepakt. Pilates beoefen ik inmiddels ruim tien jaar. In 2015 ben ik begonnen met zelf Pilates-les te geven bij diverse sportscholen en studio’s. In 2017 ben ik mijn eigen groepen gestart. De voldoening die mij dat geeft wil ik overdragen aan anderen.

 

Hoe ben ik met Pilates in aanraking gekomen en wat heeft het voor mij betekent? Pilates heeft mij persoonlijk geholpen. Na een lange periode van knokken en heel hard werken had ik eindelijk als nieuwkomer in Nederland mijn plek verworven. Maar het had veel energie en opoffering gekost. Door vervolgens een moeilijke periode rondom werk, wonen en verantwoordelijkheden raakte ik geleidelijk en onopgemerkt volledig uit balans. Totale emotionele uitputting was het gevolg. Geheel tegen mijn gewoontes in was ik zelfs met sporten gestopt. Ik had nergens meer zin in. Vanuit het idee dat ik alles zelf zou moeten aankunnen en oplossen, zonder de hulp of begeleiding van anderen, ging ik op zoek naar rust voor mijn geest. Dat vond ik uiteindelijk in Pilates. Naast de rust in de geest trainde ik tegelijkertijd mijn lichaam. Ik werd beter, vond de balans weer terug en voelde mij sterker dan ooit. Pilates heeft mij geholpen.

 

Ik realiseer mij dat veel mensen zich mogelijk in dezelfde situatie bevinden als ik toen en ik besloot hen te willen begeleiden. Daarom heb instructeuropleidingen gevolgd voor verschillende vormen van Pilates-training en voor verschillende doelgroepen. Ik wil iedereen laten delen in het positieve dat Pilates brengt voor lichaam en geest. Pilatestotaal is voor iedereen: jong, oud, zwanger, fysiek beperkt, conditioneel topfit of niet. Eenieder die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil voelen.